Danmark er det mest digitale land i EU

Ifølge Europa Komissionsens seneste "Digital Economy and Society Index" for år 2017, er Danmark det mest digitale land i EU.

Danmark er europamestre

Danmark scorer sig en førsteplads i Digital Economy and Society Index 2017. Indekset måles af Europa Kommissionen. ”Indekset over den digitale økonomi og det digitale samfund er et sammensat indeks, som måler fremskridtene på det digitale område ved hjælp af fem parametre”, skriver Europa Kommissionen i indekset.

De fem parametre landene i EU bliver målt på er internetadgang (bredbånd, mobilt bredbånd, bredbåndshastighed og -priser), menneskelig kapital (internetbrug, basale og avancerede digitale færdigheder), brug af internettet (borgernes brug af indhold, kommunikation og onlinetransaktioner), integrering af digital teknologi (digitalisering af virksomheder og e-handel) og digitale offentlige tjenester (e-forvaltning).

I Danmark er hele 94 % af alle danske borgere online og aktive brugere af en række onlinetjenester. Det er noget af det, som gør os til et digitalt dygtigt folkefærd.

Du kender det måske selv. Du læser dine nyheder, ser dine film, handler, ordner bank og hører musik på internettet. Det er nogle af de faktorer, hvor Digital Economy and Society Index 2017 fremhæver danskerne som ekstra aktive.

Digitale virksomheder

Virksomhederne i Danmark klarer sig fremragende i den digitale verden. Faktisk indtager Danmark også førstepladsen, når det kommer til brugen af digitale teknologier i erhvervslivet. Flere og flere virksomheder er begyndt at bruge elektroniske fakturaer, sociale medier og cloud-teknologi. Cloud-teknologi er en måde at opbevare og lagre data i store mængder. Du kender det måske selv, når du opbevarer dine billeder eller filer i enten iCloud eller Dropbox.

I Digital Economy and Society Index 2017 peger Europa Kommissionen desuden på, at små og mellemstore virksomheder klarer sig enormt godt, når det kommer til at lave salg på nettet.

I Danmark har vi desuden en bredbåndskvalitet og en internethastighed, der ligger et godt stykke over det europæiske gennemsnit. Vi danskere har også den største dækning af 4G-netværk. Så næste gang du synes, at dit internet er langsomt – ja, så skal du måske tænke over, at du har den bedste dækning i hele EU.

Godt for erhvervslivet

Danmarks høje score i indekset er godt for erhvervslivet herhjemme.

”Danmark betegnes som det mest digitale land i EU, hvilket viser, at Danmark giver gode betingelser for internationale tech-virksomheder, som vil teste og udvikle nye it-løsninger. Danmark tilbyder ikke bare it-infrastruktur i verdensklasse, vi har også forbrugere, som gerne vil spille en aktiv rolle i at udvikle nye teknologier. Desuden udviser danske organisationer en stærk evne og vilje til at omfavne nye teknologier og forny deres arbejdsprocesser. Det har været nogle af de vigtigste drivkræfter bag de seneste investeringer fra større teknologiske aktører som IBM og Singularity University, som begge har annonceret, at de åbner innovationscentre i Danmark”, siger Lasse Grøn Christensen, som er it-teamleder i Invest in Denmark.

Med en førsteplads på Digital Economy and Society Index 2017 ser fremtiden lys ud for dansk erhvervsliv. Den teknologiske udvikling er kommet for at blive, og derfor er det afgørende, at virksomheder formår at navigerer i den og bruge den. I Danmark er vi ikke bare gode til at bruge den teknologiske udvikling. Vi er europamestre.